Citiraj:
Autor xlr
Nazalost Mini nema Chromecast opciju, ali ima BT input sto mu treba. BT input i output rade vise nego dobro. Spajao sam PC na njega kao BT input i koristio Minija s prijenosnim zvucnikom kao BT output.
Osobno sam ga dugo koristio sa spojenim CC Audiom i onda s moba castao yt setove. Jos kad ga uparis s daljinskim (nije u paketu) dobijes prakticki setup bez potrebe za diranjem moba.
Mala napomena za kolegu, neka razmisli i o tome, Chromecast protokol funkcionira na drukciji nacin nego BT. Ti u yt pokrenes recimo playlistu, castas je na uredjaj, i tvoj mob je slobodan. Ne treba ti za kontrolu. Mozes otici u trgovinu ili obavljati pozive. Nisi ogranicen BT rangeom. Ne zvone ti notifikacije na zvucnicima. Uredjaj je taj koji preuzima stream na sebe i kontrolira playback, a mob je samo daljinski. Ako imas daljinski, mob ti onda treba samo da pokrenes castanje. Otkad koristim castanje, BT streamanje mi je totalno na zadnjem mjestu.
Al nazalost ne znam za jeftiniji uredjaj s Chromecast funkcijom. Kupovati Minija + uopce danas naci Chromecast Audio je imho neisplativo za to sto tebi treba. Ako imas srece i nadjes rabljeni Chromecast Audio onda si na konju i dosta ti je samo on za ovo sto zelis. Neka jeftina BT alternativa bi bila Logitechov BT receiver. Nema AptX, samo SBC, ali iskreno ne znam koliko to ima razlike za yt materijal:
https://www.nabava.net/bezicni-adapt...jena-126895961
|
pa čak bi mi castanje bilo i bolje...
Imam inače andorid box koji ima miracast i radi vrlo glupavo na način moram svaki put odobrit spajanje s mobom kad castam na a.box, a i kad casta, a.box ne preuzima sam reprodukciju sadržaja već i dalje moram imati upaljen mob za kontrolu... + naravno što moram uopće bootat a.box uz upaljen TV da uopće vidim što se dešava i što zahtjeva svoj adapter za struju. Bitno mi je upravo to da kad upalim Pionner da s njime ne moram paliti ništa više već da se upali i BT/chromecast receiver
No da, chromecast bi mi isto bio dobar jer bi ga spojio na HDMI ulaz a njih imam dosta na pioneeru
Gledam ove novije ali chromecast (miracast) donglove, tipa ovo:
https://www.aliexpress.com/item/1005008303375434.html
jel ima tko to i kako je castat na njega te kakva je kvaliteta zvuka?