View Single Post
Staro 20.01.2025., 13:06   #5493
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A moze li se taj posao napraviti bez spustanja stropa i izolacije u prostoru, da samo na tavanu odradim foliju, vunu, osb ploce na tavanskom podu i bez izoliranja krova? Mislim, je li to fusarenje?

Pitam zato jer cu imati ulaganje i u vanjsku stolariju gdje osjetno gubim, pa ne bi bas ulagao i na spustanje stropa ako tu imam minimalne pomake. Volio bih sada uloziti tamo gdje cu osjetiti pomak. Takodjer, kuca nema modernu fasadu, sve je isto kako je radjeno 70tih. Mislim da ce i fasada doci jednog dana, ali taj trosak trazi sudjelovanje svih ukucana (tesko izvedivo jer su penzici), dok je tavan iskljucivo moj "problem".

Koga bi trebao uopce pitati za misljenje/projekt na temu s tavanom, da se sagleda cijela slika i predloze debljine i tip vune itd. Bilo koju gradjevinsku firmu ili nekakvog projektanta? Prvi doticaji s gradjevinskim radovima pa su i pitanja takva.

Ovo za buku mi je jasno, htio sam provjeriti da nema nekog nacina za koji nisam znao, ali u principu sam i ja upoznat s tom temom jer sam zivio u zgradi gdje sam cuo korake i glasove 2 kata iznad sebe.