Prije par mjeseci sam si stavio TP Link Deco x50 mesh sustav (2-pack) za wifi u cijeloj kući. Načelno, sve je radilo ok, ali su uređaji međusobno bili spojeni bežično.
Kako sam provukao UTP do kata, spojio sam jedan Deco na drugi.Spajanjem jednog uređaja na drugi putem UTP-a dolazi do problema, a to je da sam na mobitelu cijelo vrijeme spojen na wifi, ali povremeno (nekoliko puta dnevno) ostajem bez interneta. Nakon rekonekcije na wifi, internet se opet vraća. Nisam provjeravao druge uređaje
Dakle mreža je:
HT Tehnicolor 2235 i u njegov WAN port sam spojio Deco kojeg sam dodijelio za glavni Deco. Na glavni Deco putem cat6 kabela (parice ispitane) je spojen drugi Deco. Tehnicolor je u router modu kao i glavni Deco na kojemu je i nova mreža i DHCP. Na glavni Deco je također spojen NVR videonadzora.
E sad, na TP Linkovim forumima ima dosta pisanja o problemu gubitka konekcije na internet na cijeloj Deco seriji proizvoda, ali mene zanima ovaj dio Tehnicolor-Deco. U početku sam imao t-comov smart wifi mesh koji sam otkazao jer bi mi povremeno pokidao cijelu mrežu.
Treba li nešto promijeniti na Tehnicoloru (iako sve promjene koje mogu raditi radim na aplikaciji)? Zašto mi mesh sustav uredno radi kada su uređaji spojeni bežično? Neka druga ideja?
Na Decu mi se sviđa što mogu upravljati mrežom za razliku od Tehnicolora.
Puno veće brzine dobijam kada su uređaji žično spojeni...optika.
Imam max tv koji je spojen na Tehnicolor.