Citiraj:
Autor ansha
Izvini ovo ti je glupost. Fotorealistican 3D se renderira sa farmama GPU-ova, mi pricamo o real-time 3D-u koji je smijesno malo zahtjevan i nedetaljan u odnosu na pre-renderiranu grafiku. Mi pricamo o frameovima u sekundi a tamo se prica koliko treba sekundi za 1 frame.
Raytracing kakav imamo u real time-u je minimum minimuma za reci da imas RT pa opet ubija performanse najjaceg hardware-a.
Naravno da kad postignes neku razinu realnosti napredci postaju sve manje vidljivi, al procesorska snaga potrebna za te napredke nema kraja...
|
Osim što si ustvrdio da je to glupost ovo dalje baš i nema neke veze sa consumer GPU-ima i grafikom u igrama. To da je došlo do određene stagnacije u toj grafici nisam ja izmislio nego je opće poznata i dokumentirana stvar, upravo otkad nvidia smišlja ray pizdarije koje ubijaju performanse kao ništa do sada a zauzvrat nude malo do ništa. Ali nije niti ideja bila da se nešto ponudi nego je od početka bila ideja da nešto što samo oni (u praksi) imaju postane normal requirement kojeg konkurencija neće moć zadovoljit.
Naravno da je hardver jak, jak ne apsolutno i sigurno ne u usporedbi sa farmama GPU-ova koje renderiraju pitaj Boga što, nego je jak u usporedbi sa onim što mora vrtiti i na što to što se vrti liči. Kakva je skalamerija (u usporedbi sa jednim RTX 4090 npr.) od hardvera unutar PS5 pa opet konzola vrti AAA igre na 4k, kako je to moguće? Kako je moguće da taj jadni Radeon unutar PS5 vrti Cyberpunk, istog onog kojeg 5090 vrti u 29 fpsa i to nvidia genijalci stoki sitnog zuba još ponosno pokazuju? Kad napraviš dva razlomka, snagu PS5/izgled Cyberpunka na PS5 i snagu 5090/izgled Cyberpunka na PC-u pa usporediš, onda ćeš (valjda) shvatiti o čemu pričam. Kad bi tvoja priča držala vodu, osim eksplozije snage hardvera, svjedočili bismo eksploziji u kvaliteti vizuala koje igre nude, nešto što se u praksi definitivno ne događa.