View Single Post
Staro 16.01.2025., 10:22   #184
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Zapravo je strasno lako napraviti, promijenis par postavki unutar engine-a i odjednom umjesto 28 fps imas 0.00062 fps.
Poanta je da se igre prilagodjavaju dostupnom hardware-u jer je jako tesko, skupo i vremenski zahtjevno napraviti puno brzi hardware dok nije nikakav problem igru uciniti prezahtjevnom.
Usput budi receno, buducnost grafike je potpuno u pametnom pristupu a ne brute-force pristupu koji zagovaraju oni koji o tematici nemaju pojma.

Nisi baš shvatio, "teško" je napravit da radi toliko sporo a ničim ne pravda performanse razine jednog playstationa 1. Vizualni upgrade ne odgovara padu performansi od 90% razumiješ? Upravo zato i jesu smislili ray tracing pa path tracing pa ultra path tracing jer više ne znaju kako bi ukrotili te grafe, hardver je bolesno jak a igre se vrte nikad gore a vizualno stagniraju. A nekako moraš prodavat taj hardver, prvo si mogao isključit ray tracing jer uglavnom ljudi ne žele pad performansi od 50% za nešto što izgleda slično ali zamuljano ali naravno da će se tome doskočit na način da će bit integrirano u engine i neće se moć isključit. Onda uključiš hrpu tih sranja i dobiješ blurry mess u 25 fpsa, osim naravno ako uključiš fejk frameove, onda je dobro, i evo ti načina kako ćeš prodat novi hardver.

Meni je potpuno jasno gdje leži budućnost i gdje je trenutno sav hype, ali ne mora mi se to sviđat . Nitko me ne pita naravno, ali valjda smijem reć što mislim.
Jensen bi da AI cijelu scenu izrađuje i da se potpuno maknemo od pixel shadera, cjevovoda, vertex shadera i ostalih pizdarija, vjerojatno ćemo sa vremenom doć i do toga. Srećom ja sam ostario pa u tome ne moram sudjelovati
Exy je offline   Reply With Quote