View Single Post
Staro 15.01.2025., 21:25   #423
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ne slažem se, možeš bit totalno pasivan investitor i hvatat vrh/dno jer pričamo o četverogodišnjem ciklusu
O ovome pričamo, vrh i dno ne postoji u tom trenutku kada odlučuješ. Postoji samo kada gledaš povijesni chart i misliš kako je super kupiti dno i prodati na vrhu.

Da je to tako jednostavno, hrpa ljudi bi se natovarila na zadnjem padu na 50K, ili onom prije na 40K, ili onom prije na 25K, ili onom prije... A nisu.

Isto vrijedi i za prodaju, da li prodati na 30K? Da li će ići još gore, ili će pasti na 3K pa ćeš popušiti. Kada gledaš sada, skoro 2 godine kasnije, izgleda lako. I što ako si prodao na 30K, ono palo na 25K ti super zadovoljan kako si dobro pogodio, kad ono ode na 40K za nekoliko dana. Sada si ljut, kupiš nasilu da pratiš val, kad ono ode nazad na 32K. Sad ti je još gore, koja si budala, što si kupovao. Tu si već postao trejder, a ne dugoročno investirao i već si vjerojatno popušio dio para.

Iskustveno pričam što se meni pokazalo najbolje. DCA isti iznos u redovnim intervalima, bilo skupo ili jeftino, svejedno je. Kada bude veliki pad, ali baš veliki, ono kada se svi kunu da su gotovi s cryptom, da sve propada, kada i ti sam tako razmišljaš i strah te kupiti, onda kupiš dodano s nekim iznosom sa strane. Ne prevelikim da te ne boli, ali dovoljnim za tebe. I odrediš si neki period ili cilj u kojem ćeš prodati, npr. držim minimalno 3 godine, ili dok ne dođe do 150.000, onda prodajem.

Ali svakom svoje, meni ovo pali, neko trguje i uspijeva.
Libertus je offline   Reply With Quote