Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.01.2025., 13:26   #78067
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
kome ide lova od kazni? domove za djecu? umirovljenike?
ponavljam - cilj kamera je ubiranje love, ništa drugo

vidi ovdje -otvorena cesta, pješaka niakd nisam vidio, čemu kamera? voziš 60-80 bez problema, ravna cesta, prometa malo...naselje je ali tako možemo imat po 5-6 kamera u svakom selu...

https://www.google.com/maps/@45.3417...oASAFQAw%3D%3D
Uf, ovo je baš misto di možeš naj...
Par puta prilikom relacije Zg - Sisak, Lekenik - Sela potez je slična konfiguracija...prvi put izletija pas i malo dite, drugi put fakin koza.
Sva srića da sam penzioner u vožnji, inače ne bi bilo dobro.

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Vozim 3.8 V6 atmosferca od 315 konja i troši od 8 do 20 litara, sve ovisi o težini noge (koliko voliš ubrzavat), terenu po kojem se voziš (brda/ravnice) i brzini kojom se voziš

Po gradu, gužvama i brdima često je iznad 12 litara potrošnja
Ovo je točno moj problem, jer jedino sam na tim relacijama i vozija, a tada bome nisam ni ima para da si točim to đubre od auta

E kad već tipkam, da napišem malo moj dojam o hibridima, budući da imam Kiu Sportage (M25) hibrida:
- u gradu, ako si zaista jako nježan sa gasom i sa "klizanjem" po cesti (održavanje iste brzine), dosta se iskoristi elektrika i potrošnja tu padne i do 5 litara, šta me ugodno iznenadilo.
- no to se sve minja ako odlučiš voziti ko Zagrepčanin (prvi na semaforu, prviji sa njega, stalno prestrojavanje, ubrzavanje, kočenje....). Potrošnja onda bude između 9-10 litara, u prijevodu ne koristi elektriku na meni primjetan način.

Na autocesti (150 km/h) je potrošnja 8.6L, a na 135 km/h je 8 - 8.2L.
Za auto od 220 KS sam zadovoljan, a bome nije ni malen.

Ako se ubaci u Sport mode, onda na sve ove brojke dodati 1.5L više, jer sve vrti u višim okretajima radi responzivnosti (obviously).
Što se udobnosti tiče, auto je space-shuttle i predivno ga je voziti. Udoban je jako i odlično guta rupe.

Minus mi je što nema rezervnu gumu i šta moram u svakom paljenju gasiti lane assist i speed info, jer auto pišti kad vidi znak, prilaziš raskrižju, predješ brzinu, šta mi je super kod nas, jer imaš znak za 70, pa znak za 40 nakon 200m i onda opet znak 70 za 200m

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 15.01.2025. u 13:41.
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote