View Single Post
Staro 14.01.2025., 23:45   #3865
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Kako mi je Bazzite radio ko krepana kokoš na tom starom laptopu koji imam; relativno dugi boot time i onda svaki put tona updatea te trzanje desktopa i slično...
...
Isto tako općenito kažu da je gejmanje na linuxu najbolje sa AMD grafom jer da oni (valjda zbog Steam Decka) imaju naj drivere za linux i gotovo su jednake performanse kao u win. nV zna imati negdje problema, pa performanse mogu biti i do 20% slabije, ali u najavi su razne ispravke koje bi to navodno mogle riješiti. Intel je isto u banani, čini mi se da je još i gore od nV.
Bazzite po defaultu na desktop imageovima ima složen daily autoupdate i može ići na živce ljudima, ja ugasio pa manualno svaki tjedan-dva okinem i nema problema.

Do prije nekoliko tjedana sam furao RTX2060 i nakon rebaseanja na bazzite-nvidia-open i nVidijinog kemijanja s novim driverima prije par mjeseci fakat nisam imao razlike u performansama među bazziteom i Windozima 11, al eto to je moje iskustvo bilo koje ne mora biti ko i ostalima.

Osobno sam sretan s Bazziteom i ostajem do daljnjeg na njemu na laptopu (bazzite-nvidia-open) i HTPCu (bazzite-deck), sve mi radi ko violina.

Imamo fortija u firmi da se jebe al srećom nije moj problem
potemkin.hr je offline   Reply With Quote