@Greenlife Moze neki primjer? Indukcija elektrolux koju imam ima range od 1-14 i P sta je najjace, i mogu regulirat sta god mi treba, od drzanja na toplo na 1-2 do pakla na P. I promjena je instant, kao i na plinu.
Kuhao sam i na plin i ne vidim neku prednost u odnosu na indukciju. Evo maloprije isao skuhat njoke za juneci but "na gulas" koji mi je od jucer ostao, nadia sam na P i trenutak nepaznje zajedno sa malom tecom i pokipila mi je voda. Pribacia na drugo polje i ovu vodu obrisao instant s trulexom i vozi dalje. Posude mi je staro 3 godine, nema crtice na sebi. Dok sam u podstanarima imao staru strujnu plocu, posude je izgledalo kao sida od dole od svakog sranja, makar i slane vode kad zagori.
A promjena posuda je cinjenica, makar danas svo posude podrzava sve vise manje. Imao sam i jednu tecu kupljenu na kile u spara, vulgaris zeljezo i isto jer radila.
edit: ok evo sta kaze @Lewis polijevanje steaka maslacem jer pretpostavljam nemozes nagnuti tavu je mozda jedan primjer. Ja nagovaram svakog da proba indukciju, previse prednosti ako mene pitas.