View Single Post
Staro 13.01.2025., 12:18   #15
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Kod nas je aktualan argument i dalje "u moje doba smo vas vozili u kosarama za krumpire bez pojasa"

Kazem "vas" jer je to iz uzeg kruga obitelji xD

Zapravo si papak, plasljivac i bojis se svega ako investiras u nesto sigurnije tipa extended rear facing, zasto se jos uvijek vozi prema nazad, zar nije prevelik za to? Radite budalu od djece!

Ludnica, odustao sam odavno od argumentiranja
Da, nas su vozili bez sjedalice. Ali broj automobila na cestama u to vrijeme, te brzina tih automobila nije baš za usporedbu. Pogotovo mi koji smo odrasli u manjim sredinama, pa si auto na cesti vidio 3 puta dnevno.
Ne želim ulaziti u diskusiju roditeljskih odluka da se dijete od 2 godine vozi naprijed bez da je vezano, ali ono što sam vidio u dosta navrata je čisto izazivanje sreće.

1) Na zelenom valu u najvećoj prometnoj gužvi malac stoji na centralnom rukonaslonu i pola glave mu viri kroz šiber (za volanom žena).

2) Prije koji mjesec na AC me pretekne Octavia s nekih 150-160 km/h. Malac stoji iza i drži se za prednja sjedala (valjda sudjeluje u obiteljskim raspravama)

3) Skoro pa svakodnevno u vrtić roditelji dovode djecu na quadu, na prednjem sjedalu s otvorenim prozorom dok dijete gura glavu van.

Buraz je skoro imao pizdariju zbog sekunde nerazmišljanja. Mala se vozila u sjedalici koja je bila iza vozačevog sjedala. I na toj strani je bilo blokirano otvaranje iznutra. Igrom slučaja su "taj jedini put" morali preklopiti stražnju klupu, pa su prebacili sjedalicu na drugu stranu ne razmišljajući da se vrata mogu otvoriti s unutarnje strane. Par minuta kasnije, mala je u zavoju otvorila vrata. Sreća pa su se samo otvorila vrata. Da nije bila u sjedalici i vezana, završilo bi puno gore.