Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 12.01.2025., 21:19   #12109
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Pozdrav svima. Trebao bih pomoć oko zvučnika i nekog AVR sistema. Trenutačno bi složio 3.0 (3.1) sistem ali eventualno kasnije bi prebacio u 5.1.2 (5.1.4).
....
Sve preporuke i sugestije samo rokaj.
kreni od AVR-a. on te u startu "ograničava" u future proof varijacijama jer svaki AVR ima točno ograničen broj ulaza. ja sam 2023. godine u božićno vrijeme uzeo denon x2800 jer mi je soba premala za 7.1 zvuk pa sam trenutno na 5.1 zvuku i to mi je "za sada" ok. imam sličan problem - ne mogu staviti zvučnike iza sebe i tu sam se odmah oprostio od svega što je više od 5.x.x. ako ne znaš kada ćeš točno nadograđivati sustav možda je bolje odmah kupiti slabiji avr jer postoji šansa da prođe 5 ili više godina a ti i dalje imaš skupi avr za 11 zvučnika a i dalje si na 5 jer eto ... zadovoljan si i nemaš vremena volje novaca za upgrade.
izvrti top 5 top 10 avr-ova po recenzijama i u obzir uzimaj samo price range koji gledaš .... 400/500 eura se može kupiti fakat dobar avr - pogotovo ako kupuješ rabljeno u njemačkoj ili na nekoj akciji. kada sam ja kupovao denon, marantz, onkyo su uglavnom bili na vrhu.

zvučnike isto možeš kupiti rabljene i na njima možeš uštediti masu, ali stvarno masu novaca. ako želiš nove i nisu bar na 30 posto popusta ne znam kako ćeš završiti. ja imam klipscheve - svih 5 i klipschev sub - u nove boje zvuka uzeo sve na nekih 30/40 posto kada su imali akciju.

imao sam dali zvučnike i rekao bih da su čišći od klipscheva unatoč osjetljivosti i brojkama. kod zvučnika ... a gle ... ljudi kod kućnog kina vole da su im SVI zvučnici od istog proizvođača . bar kaže većina "stručnjaka". neću sada ulaziti u njihovo znanje i jeli to istina, ali nemoj žuriti sa kupovinom dok nemaš cijeli sistem na papiru.
tizhu je offline   Reply With Quote