View Single Post
Staro 12.01.2025., 13:19   #3862
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
U desktopu imam 3060Ti (sve je točno pod moj komp), a u lapu je intel integruša. Ako se dobro sjećam, na nekim distram sam morao koristiti neke ''noveau'' ili tako nekako drivere jer ništa drugo nije uopće radilo. Moram priznat da ne kužim kako i otkuda uopće skidat novije drivere za GPZ za linux. Ovaj Chachy to navodno sve radi sam, što je za mene super.
Za AMD i Intel grafe je dovoljna aktualna verzija opensource drivera (citaj: ne trebas nista extra instalirat). Kad je nvidia u pitanju svaka distra ima upute za instalaciju nvidia drivera - vecinom se radi instalaciji odredenog nativnog paketa za tvoju distru, reboot i to je to. Zato me vise cudi da se Bazzite tako ponasao na Intel integrusi. "noveau" je open source driver. Uglavnom ne zelis to koristiti jer su performanse koma. Uvijek gledaj nvidia driver instalirat po uputama koje distra diktira.