View Single Post
Staro 12.01.2025., 11:30   #7
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Imali su lite sa zelenim prstenom.
On je bio problematican.
Ma da, koji puta fale hardware i onda dosta brzo ode u eol. Generalno ac lite platforma je tu već 10g, nije još ni u vintage kategoriji. I kad pogledaš firmware od njega isti firm se instalira na masu novijih ap-ova jer očito dijele platformu. To kad se desi znaš da će trajati u nedogled.

Ono što je meni dosta neozbiljno je pristup sev1 ticketima i disruptive bugovima. Kad se dese, a tu i tamo se dese oni to rješavaju pojedinačno. Permanent fix izadje sa novim firmwareom za par mjeseci. To mi je rješenje od dupeta jer vidiš da ih ne sekira što će i drugi očito naletiti isto na ovaj sev1 I imati ce direct hit na availability tog korisnika. J se njima. Korisnik nek digne ticket i mi ćemo riješiti njega, i tako sve do sljedećeg firmwarea. Da se razumijemo, oni riješe problem korisniku dosta brzo. Kad je bio onaj problem sa constant freezing rutera, meni su dali fix unutar dana ali nisu ga globalno riješili do sljedećeg firmwarea.

Velikim oem koji put treba duže do temporary rješenja ali kada je potvrdjen i fix nadjen najčešće ide neki security patch odmah, announcement, bum. Ti ga vidiš da je izašao, nemoras ga aplicirati ako nisi pogođen njima ali tu je, znaš da postoji. Ubiquiti nije baš na toj razini.

Da se razumijemo, za firme ono do 30-40 ljudi, ja bi ozbiljno razmatrao ubiquiti i vrlo vjerojatno uzeo ubnt. Preko toga razmislio bi 6 puta koji segment ubnt bi mi mogao odgovarati.

Sad su počeli sa ovim enterprise segmentom. Vjerujem ili barem nadam se da će to biti prekretnica ka malo ozbiljnijem nastupu. Sve ukazuje na to sa ovim novim zone base firewallom, 24/7 premium suportom I slično.

P.s. Forti je strašno fora ent rješenje kod kojeg mi užasno smeta što mu je svaki mjesec (karikiram) neki rce vulnerability nadjen. Pa u 3pm i RCE.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
mann je offline   Reply With Quote