View Single Post
Staro 12.01.2025., 01:37   #5
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Slobodno idi na UBQ, daleko su odmakli u software od prije dvije-tri godine, evo nedavno je i sluzbeno u novom updateu dosla i mogucnost Zone Based Firewalla, VPN su znatno poboljsali, hrpu toga dodali, hardware izlazi redovno sa dobrim i novim featuresima, updateovima za postojeci isto redovito (u 2.x godine nijedan uredjaj mi se nije zbrickao niti pogresno flashao, a imam ih podosta i flasham stalno tj. cim izadje offical update ja flasham (ugasio sam auotmatski flash te podesio da me obavijesti ali samo za official updateove a ne i za Bete/RCe verzije).

Software je pregledan i dovoljno lagan za korisitit (netrebas raditi sve zivo sa SSH ili biti programer/Mrezni inzenjer da bi znao podesiti switch/router/ap ).
IDS radi dobro i opet jednstavan i vizulano pregledan za podesiti, a imaju sad i opciju CyberSecure by Proofpoint kao godisnju pretplatu dodatno ako zelis "up to 55.000 signatures, 30 to 50 new signatures daily"....

Cak se i Lawrence System koji ih je dosta spotao za firewall i VPN lagano (harwareom je uvijek bio zadovoljan i hvalio ga ali za VPN/Firewall je koristio druge uredjaje) predomislja i hvali ih da su se znatno poboljsali i da sad moze preporucit i sve "in house" bez da se "mora" uzeti dodanti uredjaj za firewall.

Isto tako nedavni update za Kamere/software je donio i podrsku za OnVIF pa nemoras samo njihove kamere koristiti ako ne zelis itd. itd..

Izbacili su i svoje NASeve nedavno tako da mozes i to uzeti od nih ako zelis samo file server/bare bone backup system.

A sto se tice podesavanja i software tesko da ces naci nesto sto ima vise tutorijala online/na youtubeu tako da cak i ako se jako malo kuzis gledajuci tutorijale skuzit ces i moci ces sam podesiti...

Naranvo da postoje bolji i jaci enteprise mrezni systemi (a i skuplji ) ali UBQ/Unifi za to sto tebi treba (bar po opisu) ce biti odlican a i neces morati imati 5 razlicitih proizvodjaca da sklopis cjelu mrezu/kamere jer kao sto si i sam rekao ako mozes upravljati sa svime iz jedne konzole/software vec to samo po sebi ce ti olaksati rad/setup.

Plus sve sto ti treba (ako vec znas sam sta zelis) mozes poklikati na EU storeu i stigne ti na adresu (meni su slali iz Nizozemske) za 5-6 radnih dana. Tako da nemoras uopce ni kupovati kod nasih shopova ako ne zelis (osim ako ti neko slozi dobru ponudu/rabat pa je jeftinije nego oficijelna cijena )...