Kad pokrenes film otvori plex server i gore desno ces imati notifikaciju da se nesto pokrece sa servera. Klikni, otvori dashboard i pokazat ce ti koji klijent gleda koji fajl, je li direct play ili ne, jel transkodira zvuk ili ne, sve
A koji je to samsung tv?
Naravno, za svrhe testiranja najbolje je ugasiti titlove ako nisi siguran sto se zbiva. Kao sto kolega kaze, srt titlovi su ziher da ce raditi. Meni su pgs titlovi znali zaklati playback s nas-a, valjda taj cpu to ne moze hendlati.
Plex u pravilu za lokalni playback nece nikada transkodirati video (u idealnom slucaju), ali ovisi o klijentu na kojem gledas. Transkodiranje se pokrene samo i ako klijent nema podrsku za kodek ili si definirao na klijentu da ti skalira npr 4k video na 1080p.
Jedna od caka zbog koje sam bio uzeo plex pass je i tone mapping - prikaz hdr sadrzaja na sdr ekranu u ispravnim bojama ajmo tako reci. Nekada je tesko naci kvalitetan materijal, a da nije hdr. A u tom periodu sam imao sdr tv i sve je izgledalo isprano... Tone mapping "popravi" boje hdr sadrzaja na sdr ekranu.