View Single Post
Staro 11.01.2025., 15:09   #3
Cloud06
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ja... nebi uzimao ubiquiti za poslovnu mrežu. nije to TA razina ničega, nit sigurnosti, nit kvalitete, nit softvera i najgore - PODRŠKE.
sve nešto beta, pa zajebu, pa ništa ne radi, pa nemaš support, pa se jebi...

switcheve AJDE ako će biti offline i nećeš ih spajat na net niti ikada ažurirati.
ap-ove ajde uz isti princip - nikad online i nikad da se ažuriraju. kroz x godina će ti UI ukinut podršku kroz novi controller i onda ćeš ap-ove morat bacit.

za poslovnu mrežu danas je neki standard fortigate kao firewall/router. naravno da ćeš plaćati licencu za ids/av.
Kužim. Međutim, meni je recimo već kad otvorim site od Fortigatea jasno da to nije proizvod za mene, nego za mrežu sa nekim ozbiljnijim adminom. Ali proučit ću malo detaljnije.

Unifi mi se čini kao sistem koji ću moći u velikoj mjeri sam konfigurirati i nadgledati u budućnosti, što je meni dosta bitan faktor.

A Ubiquity to inače radi, da ugase podršku za stari AP na novijim kontrolerima?

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ap-ove si po meni debelo pretjerao jer koji će q ikome to - ali kako ćeš. pričamo o uredu.
kamere mi svugdje stavljamo dahua sa pripadajućim snimačem. i ja se slažem s time.
uopće ne kužim logiku imati sve od istog proizvođača, to uglavnom vole hipsteri kojima je bitno da lijepo izgleda.

also - mi smo (kao firma od recimo 50tak ljudi koji rade na kompjuterima) na 200mbita i eventualno ćemo kod idućeg ugovora to dignuti na 300.
Moguće da sam pretjerao, ali sam u jednoj specifičnoj djelatnosti gdje se šalju i primaju ogromne količine podataka na dnevnoj bazi. Ja sam se preporodio kad sam dobio 500 mbps upload. Uzeo bih odmah veću brzinu da mogu za neku pristojnu cijenu (u prosincu 2024. sam prebacio oko 5 i pol terabajta).

Možda je malo blesavo uzeti AP sa 2.5GbE uplinkom, ali opet nekako mi OCD brani da uzmem AP koji je limitiran na gigabit, kad ću vjerojatno u sljedećih dvije godine imati veću brzinu.

Čak nisam opsjednut da je ista firma, ali to donosi neke prednosti. Recimo sve se konfigurira iz istog interfacea. A npr. kad imaš Hikvision alarm i kamere, onda ih možeš linkati automatski jako jednostavno, triggati neke actione i alarme kamerom itd... Stvar je samo u tome da je konfiguracija užasno jednostavna i sve radi kao jedan sistem.

Uglavnom, hvala na odgovoru, ovo mi je korisno da malo pogledam i druge proizvođače mrežne opreme.
Cloud06 je offline   Reply With Quote