View Single Post
Staro 10.01.2025., 11:03   #343
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Astra Pregled postova
Pozdrav. Imam j.d.o.o vec tri godine (IT sektor) i iskreno ovo j ispred d.o.o. mi sve vise izgleda bezveze. Prenamjenio bi u d.o.o. Kad sam otvarao nisam ni sam znao šta bi ni kako bi (znao sam samo svoj posao,od birokracije znao sam samo svoj potpis ) pa sam uzeo bio poticaje od države pa je već bilo kasno i sve nekako nabrzinu i nikad nisam ni razmišljao previše o tome,ali mogao bi sad to napraviti jer zašto ne.
U sustavu sam PDV-a, redovno plaćam sve i nikad nisam imao neku ovrhu nešto nit neke zamjerke (bar ja mislim) tako da zašto da ne. Bili su mi vratili od države onu bjanko zadužnicu na 100000 kn i nisu imali nikakve primjedbe,plaće dajem redovito tako da mislim da sam uredan i da mogu to napravit.
E sad,ono šta me zanima.
koja je procedura? Uplatim temeljni kapital 2500 eura u banci sa svog računa na račun firme i odem kod biljeznika, odmah u NKD ubacim jos koju djelatnost koju sam onda "zaboravio", a dali mi OIB ostaje isti? Dali mogu ja uplatit temeljni kapital npr sutra a krenut u tu proceduru kad uhvatim vremena? Pošto mi je knjigovođa u gužvi ovaj prvi mjesec želim joj doć sa gotovom idejom,ne da mi se tlačit ju da istražuje za mene.
Hvala.

Otiđeš u JB, kažeš da želiš dokapitalizaciju i promjenu oblika društva sa jado u d.o.o., potpisat ćeš novi društveni ugovor, uplatiti temeljni kapital, dostaviti Jb, i on će to provesti kroz sudreg
Colop je online   Reply With Quote