Citiraj:
Autor Pupo
Ma to je bulshit, ja sam probavao kod sebe, po kući na kratke relacije radi 10G i najgora cat petica.
|
Moja situacija zahtijeva cca 20 metara kabela. Možda bi i obična šestica prošla, ali....opet je problem SFP modul, koji je, ponavljam, problematičan. Iz iskustva Ubiquiti ekipe vidljivo je da se copper SFP moduli griju i do 80 stupnjeva.
Tako da... switch o kojem pričam nije baš
idealan, ali čini mi se kao dobro rješenje!
Pro Max 16 PoE switch ima 4 2.5G porta, 12 1G portova i 2 10G SFP+.
Od ta 4 porta, 1 je uplink za Gateway Max, 2 su za U7 Pro Wall dva komada, ostaje mi četvrti 2.5 copper za radnu sobu.
Imam u radnoj sobi 4 etherneta - 1 za Pro Wall, 1 2.5Gb (ovaj koji mi je preostao na switchu) i 2 gigabita.
Falila su mi na Pro Maxu još tri 2.5G porta za sve što mi treba u radnoj sobi, ovako ću ih jednostavno dobiti još osam, a bonus - neću morati vući još najmanje 3 cat-a od hodnika do sobe (razmišljao sam o još jednom Pro Max 16).
Zašto ne veći Pro Max za hodnik? Zato što zuji, ovaj manji su fanless! A ormar mi je u hodniku plitak (IKEA Billy) pa veliki switchevi jednostavno - ne stanu.
Citiraj:
Autor Lewis
Mislis na SFP+ Transcivere ?
Ja imam nekoliko komada spojenih (neki su od UBQa neki od ExtraLinka i svi su 10Gbit) u USW-Pro-Aggregation i u USW-Enterprise-8-PoE (120W) i nema nikakvih prgrijavanja. Topli su naravno ali da se pregrijavaju nije istina.
|
Zašto onda USW-Aggregation podržava svega 4 SFP+ 10G transceivera? Razlog je isključivo to što se žestoko griju.