Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.01.2025., 15:09   #12101
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Za Spotify i Youtube nema smisla ulagati u ikakvu HIFI opremu. Da pustas Tidal ili Qobuz (a da nije prek bluetootha ili chromecasta) onda mozemo pricati o onvesticijama u raznu opremu , ovak - nemoj. Izvor je u cijeloj ovoj prici jedna od najbitnijih stavki. Ovo sto imas je za casual slusanje mjuze sasvim pristojno, uzivaj u tome kako je.
Ne bi se slozio sa vama kolega, iz mog vlastitog iskustva najbitnija stavka u hifi lancu je spoj zvučnika i akustike sobe. Ako se taj po meni najvazniji dio odradi dobro onda je sve ostalo puno lakse.

Da se to stavi u tvoju izjavu gore, ispada da sve sto nije na FLACu kao izvoru je bezveze, ali mozemo napraviti napraviti imaginarnu simulaciju situacije

Uzmes najskuplji digitalni transport (5k€) i spojiš ga na state of the art DAC (10k€) i to dalje spojis na top pojačalo (10ke) i to spojis na zvučnike od 20k€ koji se nalaze u neadekvatnoj i akustični ne tretiranoj slusaoni i dobio si tzv "džaba ste krečili" zvuk

Uzmes te iste zvučnike i stavis ih u slusaonu koja njima odgovara, spojis ih na 5k€ pojačalo koje ima spotify i pustis nesto, to ce na uho vjerojatno puno bolje svirati nego kombinacija opisana iznad.

Bitno je da je cijeli sistem uravnotezen i da se onda iz njega izvuče najbolje tj najvise, ali slagati sustav od izvora je po meni krivi pristup

srale7 je offline   Reply With Quote