Citiraj:
Autor srale7
Prvotno bi zelio popraviti postojeće pojačalo, ali ako to ne bude moguce, druga opcija o kojoj sam razmisljao je izbaciti njegov modul, i rupu zatvoriti 19mm mdf-om, te na njega s vanjske strane staviti pojačalo i odgovarajuci PSU. Sa vanjske strane bi se sve komponente posteno hladile, jer zvučnik je po ustroju kompresija, tako da se unutra sve kuha.
Budget tog zahvata je 80-100e max, jer ne ispalti se ulagati vise u tu vrijednost zvučnika
Primjer pojačala koje bi stavio:
https://www.audiophonics.fr/en/ampli...fast_search=fs
Napajanje za to pojačalo (36V, 5-6):
https://www.audiophonics.fr/en/smps-...6-p-18663.html
ili ovako nesto sa Alija:
https://a.aliexpress.com/_EyL4tnr
Slobodno prokomentirajte izbor pojačala i napajanja te predlozite nesto eventualno bolje/jeftinije
Isprike na poduzem postu, unaprijed puno hvala i LP 
|
Skoro godinu dana poslije, projekt konačno (uspješno) završen.
Kupio komponente iz prvog posta, pojačalo sa Alija, napajanje na Conradu, komad mdf-a dobio u Iverpanu.
Na kraju je PSU moralo ici unutar kutije, jer sa vanjske strane nije bilo mjesta, jer sam odlučio zadrzati original strujni konektor, prekidač i osigurač.
Na original metalni plate pripasan komad mdf-a debljine 16mm koji je izrezan na točnu mjeru samog otvora suba, te su mdf i metalni plate spojeni 2k epoxy smolom i 20ak vijaka, stavljena nova brtva na metalnom plateu
Uglavnom akustika same kutije je sada bolja nego original, svi otvori su detaljno zatvoreni tekućom plastikom tako da nema "curenja zraka" i svi elementi koje sam montirao su zašarafljeni/zaljepljeni/osigurani Loctiteom 243 zbog basa tj vibracija i potencijalnog otpustanja.
Pojačalo pozicionirano sa vanjske strane u polozaju da mi je volume knob pri ruci. Nakon slušnog testa, malo se poigrao sa postavkama receivera (rezna frekvencija i relativna glasnoca sub izlaza) da bio dobio praktički bešavan spoja suba sa ostatkom sistema.
Glavna namjena suba je popunjavanje donjih oktava, bez HT "basa koji rusi zidove".
Ukupan trosak je ukupno 80€, ukupno potroseno cca 5 sati posla, trafo unutra je praktični hladan nakon tipa 2-3 sata intenzivnijeg slušanja, pojačalo je sa vanjske strane i pasivni cooler na čipu je mlak na dodir nakon par sati slušanja, tako da mislim da to bude trajalo neko vrijeme.
Zvuk je poprilično sličan OEM rjesenju, odnosno nisam na uho cuo bilo kakvu razliku na lošije.
Sad mi je malo zao sto nisam išao na kompliciranije riješenje u vidu sklopke na RCA ulazu, tako da zvučnik odlazi u standby nakon sto nema 10min signala na ulazu (kao na svim modernim subovima) ali i ovako je potrošnja skromna, cijeli sub troši oko 7w i u standby-u i dok radi, sto je čak i ok da radi 24/7.
Na prijašnjem setupu sam imao preko home assistenta imao složenu automatizaciju da kad upalim Denon receiver da mi upali Shelly Plug na kojem je spojen sub i tako se sub palio i gasio sa receiverom i sve je radilo super.
Sada mi se događa čudan problem:
-Na mobitelu pokrenem spotify, pustim playlistu i prebacim na device Denon.
-Denon se pokrece, krece svirat ta playlista, nakon 3 sec se ugasi. i onda moram par puta palit gasiti Denon/Spotify da bi na kraju dobio da sve svira. Poprilično anojing, ali nekad taj spotify stream na Denonu zna zajebavat i prodje, ali ovo je bilo praktički svaki puta.
Skuzio sam da ga yebe taj Shelly plug,(wifi) odnosno glazba svira (spotify stream na Denonu) dok se taj Shellz ne upali i čim se to dogodi glazba stane. Probao taj sheli ustekavati u druge rupe na produznoj letvi ali ishod je uvijek isti.
Denon je na mrezu spojen preko wifija, i Shely plug je isto na wifiju.
Ako netko ima neki prijedlog kako rijsiti ovaj problem, neka slobodno da prijedlog, ako treba mogu poslikati cijeli setup u tom ormaru.
Slike suba:
LP