Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 06.01.2025., 23:10   #12089
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav svima. Trebao bih pomoć oko zvučnika i nekog AVR sistema. Trenutačno bi složio 3.0 (3.1) sistem ali eventualno kasnije bi prebacio u 5.1.2 (5.1.4).

Znaci moje iskustvo sa zvukom je površno, do sad sam samo slinio kod drugih, ali uspio sam skucat neku paru i htio bih si složiti svoj "kutak". Dosta više gledam serije/filmove od samog slušanja glazbe + igranje na xboxu.

Soba je ugrubo 20m2 (slika niže), S lijeve strane imam kosi zid ali visina do kosine je 1100mm. Kompletna kosina je armirani beton.

Dosta sam čitao o Klipsch RP 600M - II, i trenutačno razmišljanje mi je da ako njih uzmem u ovom trenutku za prednje, kasnije bi se mogli prebaciti na zadnje a samostojeće staviti naprijed. Dosta ljudi govori da uz kvalitetniji sub, da im je čak i zvuk jednak/bolji u odnosu na 6000F od klipscha. 600m II se mogu nabaviti za 600€ par, uz njih vidim da ekipa piše o Dali Oberon 3, a oni su u tom cjenovnom rangu.

Centar bi uzeo RP-500-C II.

Po ekipi koja je dugo u tome ljudi bi rekli da je Dali bolji za glazbu dok je klipsch za filmove.

Screenshot-6

Neke moje nedoumice:
-Dali su ovo zvučnici koji su "prejaki" za moj prostor. Pozicija za sjedenje je na 3m (zelena strijelica), crvena je pozicija komode.
-Koliko bi zadnji zvučnici morali biti odmaknuti, jel opcija nije da se može sjedalo izmjestit točno prema sredini, nema prostora. Pa možda u tom slučaju opcija s 5.1.2 pada u vodu. Realno bi mogao povuci garnituru još cca 50cm
-Trebao bih neku preporuku za AVR, kako bi to sve imalo smisla, ili se može proći i s nekom drugom varijantom a da sve zadovoljava uvjete.
-vidim da sve vise ljudi stavlja bookshelf zvučnike s nosačima kako bi dobili "height", imam par ljudi u okolici koji stavljaju trenutno u plafon rupe i već predviđaju po 4 zvučnika za unutra, ali su im plafoni na preko 3 metra pa po nekoj logici mi to i ima smisla.

Sve preporuke i sugestije samo rokaj.

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote