Citiraj:
Autor zvonac
Cijena je super.. Ali..
Drugi dio bolda me zanima, jel to ispada da tvoj pet godina stari lcd i dalje drži lekciju daleko nadmoćnijem G4 po pitanju nekih stvari?
Kolko sam čitao-pratio, navodno se G4 opasno približio sonyu po pitanju skaliranja slike tj motion-a, a pogotovo dok pričamo o nižim rezolucijama, gdje se onda vidi kak telka hendla s programima, osim naravno preciznosti i raspona boja, gdje se stavlja naglasak a zanemaruju ostale stvari..
Čuj ne sumnjam da bi Pacific Rim k4 remux bio odličan i na mojoj telki, ali, stvarni uvjeti korištenja tv-a su ipak daleko od 4k rezolucije, osim ak ne mislim vrtit promo materijal i divit se kvaliteti slike
Ali, kaj je da je, cijena je odlična za taj oled.
Jasno mi je da od čekanja nema niš, al dok gledaš kronologiju oled televizora, napredak je vidljiv ak uspoređujemo sa cca 3-4god. starijim oled tv-ima, znači još ima tu prostora za napredak, a navodno LG se nabrijava sa G5 oledom.
Gledam usporedne testove G4 vs A95L, potonji je značajno skuplji al nije tolko bolji da opravdava cijenom koja je veća 1000€+ od G4.
|
a nije bas da drzi lekciju, jednostavno nisam imao osjecaj da sam presao na nesto TOLIKO bolje na prvu sve dok nisam upalio zahtjevniji materijal...
da, tak sam i ja stekao dojam citajuci okolo da je G4 sto se tice obrade slike dosta blizu Sonyu, to je bio jedan i od razloga zasto sam uzeo G4 jer sam prvobitno ciljao na X95L (Bravia 9 ipak preskupa) i genaralno razmisljao da cu opet ici na Sony...
sto se tice stvarnih uvjet koristenja, tu se u potpunosti slazem, moji uvjeti/zelje su kucno kino, filmovi i serije s naglaskom na sto bolju kvalitetu zavisno o dostupnosti, sport ne pratim, MaxTV eventualno ako je neki crtic za maloga ili nes slicno, tako da bih rekao da mojim uvjetima odgovara, ako neko gleda pretezito MaxTV i/ili Netflix ovo je sigurno overkill...
Pacific Rim sam naveo kao primjer jer znam da je dobar za test (a i volim robote/cudovista

) a imao sam ga pri ruci, sigurno necu bas sve sada opet gledati, ovak i onak imam buffer filmova koje nisam gledao a htio bih plus izlaze razliciti 4K transferi starijih filmova, tak da mislim da materijala ne fali ako te zanimaju takve stvari, ali ako se pretezito gledaju streamovi/encodeovi, bolje ici na nesto prikladnije...
vidio i ja svasta nesto u zadnje vrijeme za G5, cak i neke price o dodatnom sloju osim MLA, ima i friska vijest da Samsung izbacuje novi QD-OLED panel koji ce ici do 4000 nitsa, uvijek ce biti nesto "bolje" iza ugla...
ukratko, kada sam sve stavljao na papir G4 mi se cinio kao najbolji izbor, jedino me cijena od 1900 EUR odbijala, vrtio sam jos i X95L i C4 u kombinacijama, X95L otisao, bila ova akcija za G4 i to je to... a i nije mi se zurilo kad sam vec imao dovoljno dobar TV doma tak da sam mogao cekati na neku priliku znajuci da ne gubim bas toliko...