View Single Post
Staro 05.01.2025., 14:58   #20279
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Bratija Pregled postova
imam ja nesto manje od mjesec dana, ulovio za 1500 dok je bila akcija

ako ces tako gledati, uvijek ce sljedece godine biti nesto bolje i mozes tako cekati u nedogled, koliko je zapravo bolje ce se znati tek nakon testova, pocetna cijena za novu generaciju je uvijek visoka, a riskiras da se prethodna generacija rasproda (npr. gledao sam da uzmem G3 i nisam mogao naci da mi se isplati u odnosu na G4, barem ne u Hrvatskoj)

ATSC ti na nasim prostorima ne znaci bas nista

presao sam sa Sony 55 XG95 na LG 65 G4, i moram priznati da na prvu i nisam bio posebno impresioniran, razlog je vjerojatno sto se ovaj Sony i dan danas dobro drzi plus sto sam imao postavke koje bi trebale rezultirati sto "realnijom" slikom, ocita razlika (osim velicine TVa koja isto nije bila jako velika) je bila kut gledanja i blooming (koji na Sonyu nije bio toliko strasan ak se gleda tocno okomito, pri kutu se vec vise vidi)... a onda sam pustio Pacific Rim (4K DV remux) i to je vec bila druga prica
Cijena je super.. Ali..
Drugi dio bolda me zanima, jel to ispada da tvoj pet godina stari lcd i dalje drži lekciju daleko nadmoćnijem G4 po pitanju nekih stvari?
Kolko sam čitao-pratio, navodno se G4 opasno približio sonyu po pitanju skaliranja slike tj motion-a, a pogotovo dok pričamo o nižim rezolucijama, gdje se onda vidi kak telka hendla s programima, osim naravno preciznosti i raspona boja, gdje se stavlja naglasak a zanemaruju ostale stvari..

Čuj ne sumnjam da bi Pacific Rim k4 remux bio odličan i na mojoj telki, ali, stvarni uvjeti korištenja tv-a su ipak daleko od 4k rezolucije, osim ak ne mislim vrtit promo materijal i divit se kvaliteti slike

Ali, kaj je da je, cijena je odlična za taj oled.
Jasno mi je da od čekanja nema niš, al dok gledaš kronologiju oled televizora, napredak je vidljiv ak uspoređujemo sa cca 3-4god. starijim oled tv-ima, znači još ima tu prostora za napredak, a navodno LG se nabrijava sa G5 oledom.

Gledam usporedne testove G4 vs A95L, potonji je značajno skuplji al nije tolko bolji da opravdava cijenom koja je veća 1000€+ od G4.
zvonac je offline   Reply With Quote