Prošlu noć mi je cijela kuća grmila od Mitsubishija, zujao je na 161-165 Hz toliko glasno da se čuo dijagonalno na suprotnoj strani kuće, a između je 5-6 zidova. Planirao sam danas pogledati što se događa, ali tijekom dana se utišao i od drugog posla sam skroz zaboravio, tek večeras sam pogledao vanjsku jedinicu dok sam bio kod komšije s te strane. Ventilator je izgleda bio okovan ledom, danas ga je sunce malo otopilo, ali svejedno su se vidjeli tragovi leda i nemirno je radio iako je opterećenje bilo na minimumu (gorio kamin + sunčan dan).
Kad sam kasnije ušao u kuću i skužio da je grijanje stalo, izletio sam van s mobitelom, u vrijeme snimanja sam mjerio -8°C, magle nigdje, radile četiri jedinice od pet i govno ne izlazi iz defrosta, svakih sat vremena topi. Kad sam zaustavio snimanje, ušao sam u kuću i još nije krenulo normalno grijanje. Znači cca 15-20 min nemam grijanja dok traje defrost, a kad krene padati snijeg i zbog loših dalekovoda svako malo ispada struja, grijanje radi još rjeđe. To mi je isto apsurd, da gubitak struje od par sekundi prekine grijanje na 10 min, toliko treba da se kompresor vrati u pogon. S padom temperature je sve gore jer defrostovi dulje traju. Sve u svemu, tko nema rezervno grijanje i ovisi samo o klimi, ne piše mu se dobro.
https://www.dropbox.com/scl/fi/7her8...=yc9y7fld&dl=0
Ima li tu neke pomoći osim brenera ili loženja vatre ispod klime?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.01.2025. u 23:37.