Treba racunati i sate rada telefona. Telefon sa 0 sati radi ce raditi bolje sa novom baterija nego onaj sa nekoliko tisuca sati rada i novom baterijom. Ako je baterija original od apple-a i ako se propisno ugrađuje u telefon star 2 godine, te se nakon ugradnje napravi factory restore/reset, i ako je telefon u potpunosti zdrav i ocuvan, uvijek suh, nikad pao i slicno, trajanje baterije ce mozda biti krace 5% u odnosu na vrijeme kad je bio nov s prvom ugradnjom. Druga prica je sto ljudi imaju tisuce sati rada , punjen sa punjacem od 5€, pao bezbroj puta te nakon ugradnje ne zele factory reset i reflash uređaja pa se zale na novi bateriju. Sad ce se neki javiti da punjac nije bitan, itekako je bitan. Punjac daje struju koja ide kroz vise komponenti na maticnoj ploci i los punjac i kabel polako steti i bateriji i konektoru punjenja i komponentama na flat kablovima i elektronici unutar uređaja. To sto mene nije briga za to jer mobitel sluzi meni a ne ja njemu je drugi par rukava ali ne treba ucekivati cuda od nove baterije ako se ne zadovoljavaju svi uvjeti i nacin koristenja mobitela.