Citiraj:
Autor frxx696
Pozdrav svima, molim za pomoć. Preselio sam se u novi stan koji ima provučenu instalaciju otpike kao i gigabitnu mrežu po svim sobama. Zanima me ako uzmem optiku kod HT-a i tražim opciju ONT+router (koji bih tražio da stave u bridge mode i ugasio WiFi) kako spajam kućnu mrežu? Da li u ormariću u kojem bi bio ONT i njihov router spajam mrežu iz 3 sobe na 3 LAN porta njihovog routera? U dnevnoj sobi bih onda spojio svoj Archer AX55 i koristio njegov WiFi signal a ostale 2 sobe spojio direktno na njihov router u bridge modu preko mrežnog kabla. I u dnevnoj sobi i u spavaćoj imam android TV-e pa me zanima da li mogu imati na oba TV-a MAXtv android apove ili je bolje uzeti u dnevnoj sobi njihov android box za MAXtv? I da li će raditi OK bez trzanja ako ga spojim na moj Archer AX55?
Također molim preporuku koji je najbolji njihov kombo ONT/router za bridge mode. Unaprijed hvala na odogovorima.
|
Nikakav kombo ONT/router ne dolazi u obzir, jer to ne može u bridge mode. Moraju biti odvojeni uređaji - Huawei ONT i Speedport Plus modem.
Ako ne želiš koristiti MaxTV IPTV prijemnik, nego Android app, onda si znatno olakšao život što se tiče kabliranja (nadam se da ti ne treba fiksni telefon).
Poanta Speedporta u bridge modu je odvajanje Interneta, MaxTV i telefonije - nakon što ga HT stavi u bridge mod, upotrebljiv je samo 1 LAN port za Internet, ostali portovi služe samo eventualno za MaxTV. Tako da ti ideja da Internet za 2 sobe ide sa Speedporta otpada u startu.
Da ne duljim, savjetujem da HT router izbaciš iz priče - nabavi jeftin, a odličan Mikrotik HEX Refresh, na njegov WAN port uštekaš ONT, a na LAN portove ova 3 kabela koja idu prema sobama. Nije Mikrotik neki bauk, složiš ga za 5 minuta doslovno. TP-Link nema ništa slično u ponudi.
Cijela kombinacija o kojoj ti pišem dovoljno je malena da stane u podžbukni ormar kakvi su česti u novogradnjama.
Postojeći Archer prebaci u Access Point mod i stavi u dnevnu sobu.
Ne treba ti HT-ov MaxTV box da možeš vrtiti Android AP - dotični box je zapravo po specifikacijama vrlo šugav (2GB RAM) i na tržištu ima boljih uređaja. Npr novi Google TV Streamer ili novi Strong LEAP-S3 Pro. Box obavezno mora biti brand name, jer MaxTV app ne radi na noname necertificiranim boxevima.