Već sam jednom ranije u temi napisao, ali očito moram opet s vremena na vrijeme
Platite mobitel 1500€ i za dvije godine smatrate bateriju neupotrebljivom?
Imam rješenje:
Ne kukajte po forumima nego odnesite mobitel u servis na zamjenu
Imate jednu jedinu potrošnu komponentu u tom čudu koje vam dnevno provede u rukama više od hrane i vode i onda je problem kroz te dvije godine staviti 13 centa svaki dan sa strane za zamjenu?
Ako ni na autima ne mijenjate gume, kočnice, ulje i ostale potrošne stvari s vremena na vrijeme, nego kupite novo...onda čestitam, bogati ste
Agramservis u ZG je ovlašteni za Apple, a po onom što vidim, cijene na službenoj Apple stranici (a najbliži Apple Store je u Beču) su:
SE2, SE3, 7, 8 - 79€
XR, XS, 11, 12, 13 - 99€
14, 15 - 109€
16 - 109 do 135€ ovisno o modelu
Cijene bi morale biti identične jer su ovlašteni servis.
Slao sam mobitel u Agram, orgranizirali su prikup kurirskom službom i vratili ga nazad za par dana.
Ako se dobro sjećam, trebalo je samo ugasiti Find My iPhone u postavkama, ništa nije trebalo resetirati. Naravno, uvijek je dobro napraviti backup na komp za svaki slučaj.
Vjerojatno je brže ako se odnese osobno, ali imaju broj telefona, nazovite i pitajte koliko traje i koja je cijena.
Osobno, mijenjam bateriju kad dođe do 75% ili 70% ili kad se već poruka pojavi. Ne radi potrebe, nego mi smeta poruka u postavkama

U svakom trenutku i na poslu i doma imam punjač ili powerbank. Nema situacije koja se može dogoditi, a da se isprazni do kraja. Pretpostavljam da svatko tko živi u 21. stoljeću ima jednak pristup punjaču kao i ja, stoga ne vidim problem.