Baš gledam te oled monitore, 27" 2k reza, u praksi izgleda brutalno, jedino kaj me brine je svjetlina ekrana, za oštrinu teksta nalazim komentare al postoje i rješenja, a kolko sam vidio ponuda oled monitora je sve veća.
Kolko sam čitao osvjetljenje SDR se vrti oko 200cd/m2, a peak za hdr je 400-500+ i više.
Navodno treba ganjat glossy monitor radi vjernjih boja, spram mat (radi refleksija) kojeg sam zapravo uzimao u obzir.
Ovaj bi kao trebao bit među odličnima.
https://pcmonitors.info/reviews/asus...and_brightness
O cijenama je suvišno pričat, da se spuste na razinu današnjih IPS monitora, trebat će čekat duže vrijeme, odnosno da oled istisne ips sa tržišta tj da potonji bude u manjini.
Imao sam oled na notebooku, 90Hz, što reć, teško mi se poslije bilo vratit na "isprani" i s manjkom boja na IPS monitor

Oled je drugi svijet, crna je crna, nema poznatih problema koje more IPS monitore, a na koje smo se već navikli.
Za burn in malo ko više priča, očito se i na tom području napravio pomak na bolje, mislim da mi je eventualna upitnost osvjetljenje oled monitora, ovaj svoj IPS nakurim na 50% dok sunce tuče u sobu, a kak bi se oled ponašao, ne znam.