View Single Post
Staro 30.12.2024., 13:21   #1690
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Staromodan Pregled postova
Mene je nesto drugo zanimalo kod ostalih sustava. Ne da budu isti kao win, nego da rade bolje. Nakon sto sam naucio osnove koristenja, isprobavao sam nekoliko razlicitih sustava prije desetak godina i testirao ih (nestanak struje, kvar hw, itd). Win je prosao bolje od lin i imao je velik izbor programa za spasavanje podataka, pa sam nastavio koristiti njega i druge uniksoide (koji su neiskoristivi za desktop).

Doma sam donedavno koristio sedmicu. Na poslu koristim novije.
Nekad davno je bilo pravilo da Linux distra sa nekim lakim sučeljem radi bolje. Ja sam se iskreno ugodno iznenadio kad sam puknuo prošli tjedan Fedoru XFCE na svoj stari Acer V3-574G i skužio da Win 10 IOT radi bolje, uglađenije i ne ždere bateriju naočigled kao Linux. Fedora je imala sve moguće optimizacije koje sam godinama skupio - Win 10 je bila obična instalacija sa driverima i to je to. Probao sam i Windows 11 na istome ali nakon instalacije par programa je ipak malo pretežak za stari I3 5005U iako je SSD unutra. Microsoft je sa Win 10 i 11 napravio odličan OS i tu nema diskusije. Hoćemo li moći doskočiti svim neželjenim featurima koje MS gura kroz Win 11 - nemam pojma ali znam da neće utjecat na postotak korištenja Windowsa u Desktop segmentu.