Da malo maknem prašinu sa teme...
Stari je nakon x godina (ak ne i desetljeća) pronašel kazetu s vjenčanja koju bi htel digitalizirati sad, zajedno sa još hrpom nekih starih filmova i crtića. Nakon toga, ima članova familije sa kazetama koje bi onda isto došle na red.
Htel bi napraviti da bude dobro ali ne očekujem da mogu napraviti profesionalnu razinu, ali "good enough" je, jel, dovoljno dobro
E sad, nakon malo istraživanja naletel sam na ovaj video:
I čini se dovoljno jednostavan za moje ograničene moždane vijuge, tak da sam naručil novi I-O Data GV-USB2 kojeg čekam da dođe (btw komunikacija s mali japanskim dućanima i shopovima mi je super simpatična).
Isto tak, Alec iz Technology Connections (jedan od top10 YT kanala općenito imho) isto ima dobar video na tu temu:
Uglavnom, doma imam VHS player od Panasonica, NV-HD630EG. 6 head, stereo hifi, S Video i sve već manje više očekivane điđe miđe za VHS player tog doba. Za sad je plan digitalizirati čim mi dojde taj GV-USB2 adapter sa postojećim VHS-om (ak dela, jer skuplja prašinu godinama) čist da imam digitalnu arhivu u bilo kakvom obliku, međutoa razmislil bi o nekom bolje VHS playeru ak mogu izvući što bolju kvalitetu bez da sad bacam stotine eura za minimalne pomake. Imate kakvu preporuku gde i kak tražiti nekaj kvalitetno, ili je ovo moje dovoljno dobro? Fala