Oko NAS-a mi je ključna komponenta sharing folder, gdje ću cijeloj ekipi na raspolaganje dati pristup svim snimkama sadržaja koji radimo tako da oni to mogu preuzimati ili direktno u studiju editirati s NAS-a.
S druge strane, trebam i drugi folder gdje će mi ekipa svoje gotove clipove i vertikalne videe moći uploadati + tu mi treba opcija da mogu partnerima dati prstup tom folderu bez da im kreiram račun - što već radim sa svog privatnog Synologyja i to funkcionira dobro.
Vezano za mrežu, ovaj 2.5 G mikrotik switch mi daje poprilično opcija za budućnost. U startu bi išao sa NAS-om vjerojatno na link agregation (dva porta) + spojio ova dva kompa s kojih bi i editirao na 2.5 G ulaze pa vidim kako to funkcionira (Iako za veličine fileova s kojima radimo i gigabitna veza je više nego dovoljna).
Onda imam opciju za budućnost da s NAS-om i 10G modulom uzmemi i SFP 10G mogul za switch. A za dosta ostalih uređaja koji mi ne trebaju neku posebnu brzinu uvijek mogu neki dodatni gigabitni "glupi" switch uzet.
Imate nekoga za preporučit tko se bavi mikrotik opremom, da kad uzmem switch (router se već koristi) da mi to sve fino pogleda i namjesti kako treba, baš mi i nije interes da nešto ne radi a LIVE mora ići za pola sata?