View Single Post
Staro 27.12.2024., 22:37   #110
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Malo sam proučio što se trenutno nudi, pa sad više i nisam pametan što skupljati.
...
Retro extra ili original, pretpostavljam da ovisi jer želiš u boji ili klasični..
Extra Zagor što sad izlazi su zašli u razdoblje Zagora standardnih od Slobodne Dalmacije iz (legendarnih) 90ih.
Extra koja je tada izlazila su pak bili oni prvi zagori još iz 60ih-70ih valjda - meni ti su mi nekako bili dosta rudimentarni i zastarjeli, kao da sad gledam SF filmove iz 50ih i 60ih, tek se cijela ta fantazmagorija oko Zagora razmahavala.

Osobno ovi od S.D. iz 90ih su jako solidni po nekim ciklusima epizoda (pogotovo one fantastične; hellingen, Dagon, Atlantida i ekipa iz "Drugdje", gdje nisu jebeni kauboji i indijanci i Darkwood, makar ima jedna vrlo solidna kaubojsko western epizoda oko "Komančera" i nekakvog zlata),
i to svakako ne bi bilo loše imati, tako da sad krenut skupljat tu sadašnju Extra ediciju je ok.

Ja pokušavam popunit sve od Slobodne no nikak se godinama natjerat da zagrebem po oglasima, fali mi desetak komada, a rijetko ih nađem na hreliću, stalno npr. nalijećem na dylan dogove i tih imam već masu.
Čak sam razmišljao bi li možda kupio ove nove Extra i sa njima popunio SD kolekciju, no jebe me onda proverbijalni "purizam" da će bit mix originala i novoga, plus ovi novi su naslovnice malo drugačiji font iirc.

Ove "klasik" epizode gdje je više njih odjednom skupljeno je isto ok, no meni recimo neke za koje su (svi) govorili da su najlegendarnije ikad nisu sjele,
tipa ona "Američka odiseja". Možda da sam to čitao s 10 godina 1980ih bi i ja tako pričao, valjda je to neki nostalgični faktor koji dodaje ocjene.
Miki9 je offline   Reply With Quote