Citiraj:
Autor 1v@n
Ljudi kojima sam stavio Linux i rekao im da probaju na 2 dana, pa jave jel žele ostati...zvali su me za 2h i rekli da im je dosta jer ne mogu pokrenuti/instalirati ništa dvoklikom na instalacijski file.
Navikli su na Windowse, ne žele ništa osim Windowsa. Kakve god da mi prednosti ovdje vidimo, prosječnom korisniku je glavobolja mijenjati način korištenja koji je već muscle memory
|
Bingo. Zato je i propao Limux projekt u Minhenu kad se grad trebao prebaciti na Linux. Problemi nisu bili tehnološke ili financijske prirode već ljudske (navika+ politika). Tak da možemo mlatiti praznu slamu oko Linuxa od jutra do sutra ali ne vjerujem da će se u idućih 20 godina išta drastično promjeniti osim da MS više iskorištava svoju poziciju. Pitanje je što u nedostatku konkurencije može natjerati MS da promijeni praksu. Apple proizvodi su preskupi da se svi prebace na tu alternativu (iako i Apple ima trulu praksu oko nekih stvari). Za neke od nas Linux će postati daily driver ali za normalne smrtnike ako ovako MS nastavi bit će prst u guzicu i trpi.