Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.12.2024., 09:44   #77788
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Tak je, svaki trosi ulje, i od servisa do servisa mu je dovoljno ono sto ima u motoru a ne kanta ulja.
Kaj ti ono pise u knjizici vozila, normalna potrosnja ulja je 1L/1000km. Kad ne znas napravit motor da.

Znam za tebe, jos jednog vozaca skode i par vozaca folcike. Ostali koji voze normalne marke auta takve stvari ne rade jer nisu normalne. Ak motor nemre izdrzati 15k km bez doljevanja ulja, a nije na pisti taj motor je ili za generalku ili za presu, niti jedan auto koji sam vozio (ukljucujuci sluzbene) nije trebao nadoljevanje ulja izmedju 2 servisa.

Naravno da cu imat starter just in case, 3 god star acu koji ce 7 dana bit na -15/-20. To se zove mudrost, isto kak je mudro kad imas skart furat litru ulja da bogec ne ostane suh

Klijo nebi na toj temp mogao ni upalit
Odi na autobahn, stisni ga koliko ide pa nam nakon 1000km javi koliko ti je ulja ostalo u karteru

Neki motori imaju namjerno slabiju uljnu kariku da se bolje podmazuju. Obično su to visokoturažni motori.

Stoga ne pljuvati bezveze.

BTW: upalio stari teenager Clio na -20 i kusur sa 6 i pol godina starim Bosch Silverom od 60Ah Nema zime