Citiraj:
Autor Hamm
Svaki motor troši ulje htio ti to ili ne. Jedno je ako se 90% vučeš po gradu 30km/h i dva puta godišnje se voziš max 120 po autocesti. Tada jasno da je potrošnja ulja manja. Jednom je javio da provjerim razinu ulja i to je to.  Da toliko drobim toyotu koliko drobim škodu mislim da bi ti motor odavno bio na nekoj generalki. 
|
Tak je, svaki trosi ulje, i od servisa do servisa mu je dovoljno ono sto ima u motoru a ne kanta ulja.
Kaj ti ono pise u knjizici vozila, normalna potrosnja ulja je 1L/1000km. Kad ne znas napravit motor da.
Citiraj:
Autor Hamm
Siguran sam da to ima većina koja ima ICE automobile i voze se na dulje relacije. To je odgovorno. Netko ima litru ulja za nedaj bože, a neki starter.
|
Znam za tebe, jos jednog vozaca skode i par vozaca folcike. Ostali koji voze normalne marke auta takve stvari ne rade jer nisu normalne. Ak motor nemre izdrzati 15k km bez doljevanja ulja, a nije na pisti taj motor je ili za generalku ili za presu, niti jedan auto koji sam vozio (ukljucujuci sluzbene) nije trebao nadoljevanje ulja izmedju 2 servisa.
Naravno da cu imat starter just in case, 3 god star acu koji ce 7 dana bit na -15/-20. To se zove mudrost, isto kak je mudro kad imas skart furat litru ulja da bogec ne ostane suh
Klijo nebi na toj temp mogao ni upalit