U biti da dam još malo konteksta (što sam trebao i u startu): Dakle, kum privodi gradnju kuće kraju pa je na red došla i mreža. Skupio je sve vodove u ćošak kuće u potkrovlju gdje je napravio galeriju iznad sobe. Kako krov pada tako je onda od poda galerije pa do krova svega 47cm prostora u tom ćošku. Zato gledamo da maksimalno uštedimo prostor a ako ne nađemo nešto adekvatno onda možemo uzeti neki ormar visine 60cm pa da bude malo odmaknut od zida. Svi kabeli (uključujući struju) će u biti ulaziti kroz desni bok ormarića.
Citiraj:
Autor Nikky
Izbroji koliko "U" visine ti treba,
svaka asocijacija je namjerna 😀
Ne zaboravi ako ćeš trebati DC / AC UPS.
Ako je iznutra klasični 19" rack onda svačiji accessory ide unutra.
|

A u biti treba mi struja, patch panel i polica na kojoj će biti router i switch. Dakle 3U + xU, gdje xU ovisi o routeru koji će se kako vrijeme prolazi mijenjati. Gledao sam i da sve bude prostrano a po ovome šta sam isčačkao po internetima ispada da možemo dobiti 6U ormarić s obzirom na ograničenje visine od 45cm.
UPS će doći kasnije s vremenom vjerojatno.
Citiraj:
Autor Renesis
amazon ima brdo 19" rackova, ti vjerojatno mozes ugurati neki 7HU
|
Da, amazon još nisam uzeo gledati. Po ovome što sam do sada vidio, za 47cm visine dobiješ max. 6U.
Citiraj:
Autor xlr
Vec dugo gledam i trazim neki 10" rack, ali cak i da odem na 19", jedno je sigurno - 3D printat cu si te police i dodatke. Preskupi su... Pa eto uzmi i to u obzir ako nesto nije dobavljivo.
Ako ne koristis wifi od rutera, razmisli da ga polegnes "na trbuh". Nis ne gubis, samo ces si usparati bar 1 U.
|
Inicijalno sam i gledao 10" rackove jer nam je to čist dovoljno i jeftiniji su ali onda mi treba veća visina, što automatski znači da ne stane uz zid skroz.
Da, slažem se, cijene polica su katastrofa.
Wifi rješavamo zasebnim AP-ovima (ta delikatesa će tek doć na red) tak da router i planiram tutnut na bok.
Citiraj:
Autor Pupo
Koliko U ti treba? Te tvoje dimenzije su zapravo jako komotne  ...
|
Puno hvala na linčićima, pogledam... i da, ovaj transformers ormarić je zanimljiv