View Single Post
Staro 24.12.2024., 21:17   #379
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
U biti da dam još malo konteksta (što sam trebao i u startu): Dakle, kum privodi gradnju kuće kraju pa je na red došla i mreža. Skupio je sve vodove u ćošak kuće u potkrovlju gdje je napravio galeriju iznad sobe. Kako krov pada tako je onda od poda galerije pa do krova svega 47cm prostora u tom ćošku. Zato gledamo da maksimalno uštedimo prostor a ako ne nađemo nešto adekvatno onda možemo uzeti neki ormar visine 60cm pa da bude malo odmaknut od zida. Svi kabeli (uključujući struju) će u biti ulaziti kroz desni bok ormarića.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Izbroji koliko "U" visine ti treba,
svaka asocijacija je namjerna 😀
Ne zaboravi ako ćeš trebati DC / AC UPS.
Ako je iznutra klasični 19" rack onda svačiji accessory ide unutra.

A u biti treba mi struja, patch panel i polica na kojoj će biti router i switch. Dakle 3U + xU, gdje xU ovisi o routeru koji će se kako vrijeme prolazi mijenjati. Gledao sam i da sve bude prostrano a po ovome šta sam isčačkao po internetima ispada da možemo dobiti 6U ormarić s obzirom na ograničenje visine od 45cm.
UPS će doći kasnije s vremenom vjerojatno.

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
amazon ima brdo 19" rackova, ti vjerojatno mozes ugurati neki 7HU
Da, amazon još nisam uzeo gledati. Po ovome što sam do sada vidio, za 47cm visine dobiješ max. 6U.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vec dugo gledam i trazim neki 10" rack, ali cak i da odem na 19", jedno je sigurno - 3D printat cu si te police i dodatke. Preskupi su... Pa eto uzmi i to u obzir ako nesto nije dobavljivo.

Ako ne koristis wifi od rutera, razmisli da ga polegnes "na trbuh". Nis ne gubis, samo ces si usparati bar 1 U.
Inicijalno sam i gledao 10" rackove jer nam je to čist dovoljno i jeftiniji su ali onda mi treba veća visina, što automatski znači da ne stane uz zid skroz.
Da, slažem se, cijene polica su katastrofa.
Wifi rješavamo zasebnim AP-ovima (ta delikatesa će tek doć na red) tak da router i planiram tutnut na bok.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Koliko U ti treba? Te tvoje dimenzije su zapravo jako komotne ...
Puno hvala na linčićima, pogledam... i da, ovaj transformers ormarić je zanimljiv
The AC je offline   Reply With Quote