Ako ima jos pacenika koji ovo na PC-u igraju sa kontrollerom.. kao ja, obzirom da igra ima velik dead zone i slab controller sensitivity na 100%, evo fix za oboje.
Deadzone se moze fixati u steamu. Desni klik na igru:
manage/controller layout.
Edit layout/joystick pa SETTINGS wheel na right joystick. Dole pri dnu ima
anti-deadzone. Mislim da igra ima skoro 10% deadzonea u sredini sto je previse. Ja sam ga ovako podesio:
Moze se sa ovim "igrati" dok se ne pogodi prava granica. Zavisi i koliki stick-drift ima gamepad.
A za brzi sensitivity, treba ici u:
C:\Users\*****\AppData\Local\Stalker2\Saved\GameSettings
Ima fajl "
AppliedSettings.cfg". Max sensitivity je 1.1 mislim. Pa se taj koeficijent moze dici dosta visoko. Meni odgovara na 1.5-1.6 ali opet, sve zavisi kako ko igra. To je znaci "
GamepadSensitivityCoef = x.x" funkcija.
Treba navikavanja ali je sada dosta bilje. Probao uletiti Rambo stilom u manju bazu i radi posao.
https://www.youtube.com/watch?v=XGTgSYkSOro
Ako igra nije Steam, moze se dodati u steam na listu igara ali nisam 100% siguran da li nudi controller opcije. Trebalo bi.
Isto tako AppliedSettings.cfg fajl treba staviti na "read-only" jer igra resetuje controller sensitivity na 1.1. Ili ako se nesto podesi u kontrolama i sejva, resetovat ce ga na max vrijednost igre, 1.1. Pa se stavi na read-only da ne pregazi postavke. Nije idealno ali je svakako dobra alternativa.