Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.12.2024., 21:42   #12073
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Igrao sam se sa pozicioniranjem zvucnika , bolje od tog sto je dobit ne mogu (naravno da su na stalcima). Wiim nebih mijenjao jer sam imao Wiim Amp i ne moze se mjeriti sa postojecim Marantzom bez obzira na bass management. Kao izvor Streaminga je dovoljan. Imao sam par dana na test Bluesound Node i iskreno preko optike nisam cuo nimalo razlike u zvuku. Smatram da iz postojece kombinacije nemogu dobiti vise nego sto daje i da bez mijenjanja zvucnika nece biti pomaka...naravno nebih isao na novo. Provjerit cu malo Bowerse.
Wiim Ultra nije što i Wiim amp, ili Marantz kojeg imaš, uostalom. Nema usporedbe među njima, jer je Ultra streamer kao i taj drugi Wiim što imaš, jedino što među mnogim funkcionalnostima ovaj ima i zasebni sub-out, sa podešavanjem hi-pass rezne frekvencije.

To što nisi zadovoljan sa srednjim registrom bi prilično vjerojatno moglo biti stoga što ti se mješaju frekvencije iz zvučnika i suba, odnosno vjerojatno neki roll-off zvučnika se preklapa sa gornjim rezom od subca.
To dakle Ultra sa svojim bas - managementom može riješiti, posve nevezano od performansi i utjecaja Marantza na sound. Baš taj srednjotonski dio, tako što će spriječiti Dali da sviraju s padom u glasnoći iste one tonove na gornjem rezu subca, Npr,, odrežeš hi-pass na 100 ili 150 Hz, do kud su zvučnici sigurno linearni koliko ih je već tvrtka iskonstruirala, a ispod toga preuzima sub. Na taj način dosta toga možeš unaprijed predvidjeti.

Naravno, možeš probat sa drugim zvučnicima, ali praktički nemaš nikakvog pokazatelja unaprijed što ćeš dobiti, osim probe. Eventualni očekivani karakter zvučnika može u velikoj mjeri biti sasvim drugačiji, ovisno o sobi i poziciji u sobi, kakvu konkretno imaš kod sebe.
jean luc je offline   Reply With Quote