Citiraj:
Autor Nikky
Ja sam pročitao šta si napisao, hoćeš po potrebi reset .... tko je spominjao isključivanje struje ... malo pažljivije čitati ...
Eh, daš mu prijedlog (jednog od mogućih) rješenja a on te fino "pohvali"
Sam si našao taj modul / rješenje ... uživaj.
|
Ne se odmah vrijeđat, zahvalan sam na komentaru
Do jučer se nisam uopće susretao s tim IOT, prije 20 godina sam koristio arduino i slične module, al ovo sad što se da napravit je čudo.
Možeš ima stotine primjena, pogotovo danas kad ima brdo toga na youtube lako je povezati i isprogramirati.
Evo sad neke osnovne stvari koje nism ni znao, a povezao sam. Printer, vidim koliko mi ima % boje. TV (samsung 90c OLED), koji je spojen na komp, al ima tako mali daljenski da ga ne mogu nikad nać, ugasim ga preko ovog.
Ono što sam čitao za IOT, je da ti WIFI moduli troše i iznad 1W, pa sad ak imaš sva svjetla štekere i brdo toga, nabere se. Još jedan od razloga za preferirat ZB protokol. A i sigurnosni rizik su farme tih malih štekerčića i gluposti na WIFI se koriste za DDoS napade.
Recimo taj frend on ima to sve na posebnom VLAN (koristi wifi), ja bi to čak maknuo sve s wifi, RP na posebni VLAN i VPN za pristup njemu.
Sve žarulje, sve štekere, sve sklopke, sve kućanske aparate od sad kupujem samo ako su IOT, i fino pristup serveru na kojem se to vrti i kontrolu i nadzor.