View Single Post
Staro 19.12.2024., 09:55   #4459
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako jos uvijek imas tog Asusa, upali ga, spoji pc na njega zicom (ne trebas nista drugo spajati) i procesljaj postavke od Asusa. Ako si imao neki dodatni setup, to ces se morati sjetiti

Za quickconnect vjerojatno nisi otvarao portove ako koristis ove appove koje si naveo. U pravilu ako dobro pamtim otvaranje portova nije uvjet jer je to relej usluga i jednostavnost setupa je ono sto joj je karakteristika.

Kad kazes mob i remote access, mislis na pristup NAS-u kada nisi na kucnoj mrezi? To ces se morati sjetiti kako si slozio jer ima masu nacina da mu se pristupi. Neki od tih nacina rade i iza CGNAT-a, a neki ne.

Synology appovi na mobu pamte zadnje loginove, vidi na koji nacin si se logirao s moba - je li preko quickconnect adrese ili izravno na lokalni IP od NAS-a?

NAS bi trebao najnormalnije raditi BEZ statickih mreznih podataka, samo upaljen DHCP i automatika. Ne pamtim da me ikad trazio da potvrdim DNS-ove. Naravno, posto je NAS u pitanju, uvijek je bolje definirati staticki IP i DNS u postavkama NAS-a. Samo pazi da ti se staticki IP ne preklapa s DHCP rangom IP adresa koje ruter dodjeljuje uredjajima (ono sto Nikky pise gore).

Kad se spojis na Asusa i kad se ulogiras u njega, javi se na pm s brojem tel. pa ti mogu pogledati postavke ako se bas nikako ne snalazis. Sa Asusima sam na ti