View Single Post
Staro 18.12.2024., 22:58   #1998
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Volim DIY, ali to na vešmašini nikad više

Jednom sam to radio na Bosch mašini, tada cca 10g staroj. Amortizeri naravno propali, bubanj, odnosno kada je lupala lijevo-desno po limu oplošja
Zamjena katastrofa, zaliveno u plastiku, trebalo bušenje, smiješni patenti, namjerno napravljeno/oslabljeno na kritičnim mjestima da se čim teže zamijeni. Posebni alat - treba svrdlo promjera točno 12.5mm dugačko oko 30cm. Sretno s traženjem
Operacija uspjela, pacijent (skoro) mrtav - zamijenio amortizere i tek onda je počela skakati po prostoriji. Osim toga nikakvih drugih kvarova u 10g, motor s četkicama još je radio, ležajevi su bili malo načeti, ali ništa ozbiljnije.

Idući dan sam je izbacio i kupio drugu - ne bosch ovoga puta
Pomirio sam se s time da se tako stare uređaje ne isplati popravljati, nisu tako projektirani. Kupim na 5g garancije, svaki dan nakon toga je bonus i rizik i planiram odmah zamjenu. Nažalost, potrošačko smo društvo.

EDIT:
@telefunken - nemoj stavljati amortizere s većom silom - isto ko na autu, ovjes radi na oprugama, a amortizeri su samo "shock absorber" što je pravilniji naziv i tu su da uspore harmoničko gibanje. Ako staviš tvrđe, kad se zaleti motor kod centrifuge, neće se razvući opruga jer će amortizeri biti pretvrdi i lupiti će na tvrdo i eto problema.

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 18.12.2024. u 23:17.
c-shadow je offline   Reply With Quote