Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 18.12.2024., 13:04   #12060
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Doslo vrijeme da se pozdravim s BX5-icama, ali nije bas lako...

https://i.imgur.com/jCR7ttO.jpeg

S2000 MKIII uletio na popustu za 245 eura (hvala jos jednom kolegi Juice na dojavi) i kako vec neko vrijeme pikiram nesto novo, a za BF nisam imao muda i stisnuti dva Adama T5V, ovu ponudu nisam mogao odbiti.

Ukratko, usporedjujuci ova dva zvucnika, spojeni preko Wiim-a i napravljen in-app room correction (oba fakat bolje zvuce nakon korekcije), imam sljedece dojmove - i pricam kao average joe, nisam neki hifi ekspert niti idem u tom smjeru:

- BX5 su vedriji u visokom spektru, kao da su otvoreniji. S2000 je maaalo tmuran.
- S2000 dosta dobro svira niske tonove, valjda mu i veca kutija pomaze u tome. I BX5 ih odsvira, ali bez onog rumblea kojeg osjetis u tijelu.
- rekao bi da BX5 ima bolji visokotonac
- nisam siguran ima li usviranost veze s tim, BX5 imam vec 12 godina.

Ovo gore sve vrijedi ako S2000 drzim u monitor modu. Ako ga prebacim u dinamic onda mi se vise svidja sto cujem. Dosta su slicni, ali definitivno dobije malo naglaseniji srednji/visoki spektar.

Kako dosta slusam elektroniku (ambient i derivate, dnb, phonk/wave derivate) dajem plus S2000.
Neoklasika, klavir i tome slicno, imam pomijesane osjecaje. Kontrabas i sl. def ide u prilog S2000. Pola pjesmi mi zvuce slicno, pola mi zvuce pinkicu bolje na BX5 valjda zbog te vedrine. Violina i gitara mi malo bolje zvuci na BX5.
Glede post-rocka, i dalje dajem prednost slusalicama nad zvucnicima.
Akapele, vokali i sl. mi zvuce slicno, ali dajem prednost S2000 u dinamic modu.

Sve u svemu, biti ce ok zamjena za BX5. Nazalost zvucnike drzim u jako tihoj sobi gdje radim i BX5 su mi razvili tihi šum povezan s potenciometrom i ne mogu ih vise slusati. Ometa me kod tihog slusanja i sl.

Tesko mi ne reci da je S2000 u svakom pogledu bolji. Vjerojatno cu se s vremenom poigrati s PEQ ili ga jednostavno pustiti u dinamic modu i bok. Nisam neki audiofil, a jednom kad ne budem imao BX5 onda ce mi sve zvucati super

-----

Od ostalih novosti, jedan Wiim Mini mi je izgleda rikavela nakon 8mj. Simptomi su da se s vremena na vrijeme freeza (ne reagira na touch), izgubi se sa mreze (nema IP), i ako u tom trenu nesto svira onda udje u loop pa zapne i konstantno svira zadnjih pola sekunde pjesme dok mu ne iscupam kabel od struje.

Wiim Pro+ mi nema tih problema na istoj mrezi.
U dolasku je jos jedan Pro+ koji ce zamijeniti ovog Minija. Jbga, treba mi taj casting i nema mi spasa. A Mini ce na reklamaciju.

I dalje sam odusevljen ovim Wiim-ovima, sve sto sam htio, ukratko.