View Single Post
Staro 17.12.2024., 21:17   #1313
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Imam slučaj gadno skršenih Win10 nakon Win Updatea.
Komp bi se nakon nadogradnje pokrenuo i čim bi učitao desktop - black screen. Nije dao uć u safe mode, ništa ni u RE, nije htio ni system restore pokrenut.

Onda sam ga uspio zavarat na način da sam stavio NVIDIA grafu u komp (komp ima MAD proc s integriranim GPU-om, i nakon toga sam uspio ući u windowse u safe modeu, od tamo doduše nikako nisam uspijevao maknut problematični zadnji update, al isam uspio pokrenuti system restore, no nakon vraćanja na stariju točku, kod pokretanja Windowsa dobijem BSOD s porukom "Critical process died".

I nakon toga, bilo s integriranom bilo s drugom grafom, ne mogu više ni u safe mode, baca samo tu grešku svaki put.

Jedino u što mogu uć je RE, a od tamo na otklanjanju poteškoća:
- popravak pri pokretanju - 0 bodova, neće
- postavke pokretanja - isto ništa, ne mogu ni u safe mode ni išta drugo što nudi
- deinstalacija ažuriranja, isto ništa, svaki put grešku javi
- vraćanje sustava - tu mi ponudi neke točke za oporavak, ali ovaj put kod odabira točke za vraćanje sustava mi kaže: "morate omogućiti zaštitu sustava na ovom pogonu"
-CMD na RE: tu sam probao DISM i SFC naredbe, ali ništa od toga mi nije uspjelo, također neke greške izbacuje.

Ono što sam uspio je, backupirati podatke, tako da je clean install opcija, ali bih ju svakako volio izbjeći zbog raznih softvera koje bi gore trebalo staviti.

Pretpostavljam da je zajeban neki driver i da zato windowsi seru i neće se pokrenut, hardverskih greški nisam našao.

Moja pitanja glase:
1) Postoji li mogućnost inplace upgradea Win 10 "izvana", sa nekog bootabilnog medija, tipa sa Strelecovog WinPEa? Ili s nekim drugim alatom? Milsim da bi to moglo riješiti stvar

2) mogu li ručno probaati iskopirati/zamijeniti neke win sistemske fileove (budući da DISM i SFC neće pokrenut?