View Single Post
Staro 16.12.2024., 19:02   #101
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Otkrio sam fora ytube kanal za stripove

https://www.youtube.com/watch?v=75Mkxe7kTm0

Inače, naletio na način da sam prosli vikend na hrelicu nabavio stari lunov magnus strip Marti Misterija za solidnih 1euro "metalizirani ljudi" (full loša epizoda), i vidio nastavak ovaj sa linka, pa potrazio po webu. LMS su ocajne kvalitete tiska, a ovo je top jer je jos i kolorizirano.
Apropo MMystera, vecinom sam citao one iz 90ih, ove izvorne iz 80ih imam na moru svega par brojeva, no sad kad malo usporedim sa onima kasnije, u toj fazi su puno jači nego post 2000e, kad fkt pada kvaliteta u tim svim pričama (post Slobodna Dalmacija)- zato se valjda kod nas i (nažalost) ugasio.
Uvijek mi je MM bio dobar jer si mogao iz njega u predinternetsko doba saznati razne interesantne sheme s ruba znanosti i povijesti, što ga je izdvajalo od bilokojeg stripa na tržištu. Npr za onaj anthikytherski mehanizam sam tamo "čuo", kao i pisca Borghesa (sa tipa 8,9 godina kad sam čitao tu jednu ep. "Aleph").
Kod kupnje u remitendi 3 paketa MMystere od SD je imao jedan zgodan plus, da je na naslovnici naznačeno koja je to epizoda jesu li dva stripa ili cjelovita priča, pa si se mogao orijentirat koje kupit da popuniš si redoslijed, nijedno drugo Bonelli izdanje nije taj gimmick imalo. Doduše, samo od 8.broja do 29. a izašla su 42.
Miki9 je offline   Reply With Quote