Citiraj:
Autor domy_os
E u tom zecu leži grm...
Login u root pa passwd ne radi, /etc/shadow se promijeni, ali nakon novog log-ona i dalje prihvaća stari password. Ono što radi je iz običnog usera sudo passwd root, debilno skroz.
Kad je Proxmox u pitanju, više sam za GUI, čisto zato što jedan klik u GUI-u u pozadini radi puno više naredbi. Tako sam više puta htio nešto kroz shell i nije išlo dok kroz GUI ide.
Lako reći namjesti firewall u VM-u, ali neću iz principa, imam različite OS-ove i ako postoji opcija unutar Proxmoxa, ima da radi. Otvorit ću topic na njihovom forumu, nema druge.
|
Pa kao koji korisnik si ulogiran kad izvodis tu komandu? Kao sto sam napisao > ako si obican korisnik logiraj se kao root sa sudo su i onda odapni passwd i promjeni lozinku ili se logiraj na proxmox direktno kao root i promjeni lozinku. Nebih se cudi da je sigurnosni feature da nadobudni mladi devovi ne mijenjaju root lozinku kak im se sprdne.
Sto se tice Proxmox foruma ako nisi korisnik koji placa - razocarat ces se. Proxmox nije GUI ispoliran na razini ESXi/Vsphere rijesenja i cesto sam naletio na nesto sto ne radi kroz GUI kak spada. Kod Proxmoxa se ocekuje da zaprljas ruke, jednostavno za ista napredno moras razumijevati sustav ispod haube kao Linux admin.