13.12.2024., 15:52
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor Groowix
Ja još nisam dobio monitor predan na servis 10.10., od njih ni traga ni glasa.
Kažu oni meni da imaju razumni rok za popravak, pa reko koliko je to razumni rok, odgovori meni majstor sa servisa onako nonšalantno "to nitko ne zna".
Kupiš novi artikl, dobiješ defektnu robu i onda čekaš mjesecima da dobiješ svoje pošteno plaćeno unaprijed.
Prejadni su, svašta bi mogo izgovoriti ali ću se suzdržati.
|
Svaki proizvod mora biti popravljen u primjerenom ili razumnom roku od dana kada je kvar prijavljen. Nažalost što je primjereni rok znaju samo u Ministarstvu gospodarstva, a za nas potrošače on je što kraći , a za servisera i trgovca što dulji.
Kada potrošač smatra da je rok predug pa bilo to i 5, 10 ili bilo koji broj dana treba od servisera tražiti potvrdu da proizvod nije popravljen. Rok nikako ne bi smio biti dulji od 45 dana.
U slučaju popravka i preuzimanja proizvoda trebaju Vam produljiti jamstvo za svaki dan koji ste bili bez proizvoda. Ako se mijenja vitalan dio proizvoda onda morate dobiti novo jamstvo za cijeli proizvod.
Zatražite od servisera (ili onoga kome je proizvod dan na popravak – trgovac) potvrdu da proizvod nije popravljen i s tom potvrdom u trgovini gdje je proizvod kupljen trebate dobiti novi proizvod.
Ukoliko serviser ne želi dati potvrdu prijavite ga državnim inspektorima.
DRŽAVNI INSPEKTORAT , ŠUBIĆEVA 29, 10000 ZAGREB, (01) 237 5100 , WEB : https://dirh.gov.hr , e-mail: pisarnica.dirh@dirh.hr ; info@dirh.hr; https://dirh.gov.hr/podnosenje-prijava/83
Člankom 142. stavkom 1. ZZP-a propisano je da će inspektor uzeti u obzir predstavku tek nakon sto je potrošač iscrpio pravni put iz članka 10. ovoga Zakona, a stavkom 2. ZZP-a je propisano da se predstavka potrošača podnosi pisanim putem te da ista mora sadržavati:
- ime, prezime i adresu potrošača,
- točne podatke o trgovcu za kojeg se tvrdi da je povrijedio pojedinačno pravo potrošača te navođenje činjenica koje ukazuju na povredu pojedinačnog prava potrošača,
- odgovor trgovca na pisani prigovor i/ili reklamaciju potrošača odnosno pisani prigovor i/ili reklamaciju podnesenu trgovcu ako trgovac nije odgovorio u propisanom roku te
- datum i potpis potrošača odnosno njegova punomoćnika.
|
|
|