Bok,
Imam jedan stari Samsung Galaxy Tab4 koj je star dosta godina (2016/2017) ali ne koristi se zandjih 3-4 godine, smao stoji u kutiji zapakiran (zaboravljen). I neki dan ga se sjetim, otvorim, napunim bateriju i skuzim da ima Andorid 5.0 te ga updejtam kolko je islo.
Dosao je do 5.0.2 (to je Lollipop) i nece dalje.
I sad prvi problem, naranvo to je toliko staro da vise ni youtube aplikacija ne radi niti se zeli upgrejdati, Svako malo izbaci gresku da "Play Store" nije instaliran, pa onda odjdendom proradi i slicno.
Ono sto je najzanimljivije je da je baterija na 83% ALI upaljen je "3d 31m 16s on battery". Tih 83% stoji i ne mrda vec 2 dana.
Bit ce da se nesto "zaglavilo" i postotak ne prikazuje dobro ali svejedno je cudno. Ok nije da sam ga koristio, samo updejtao i cackao malo da vidim sta radi/neradi , instlairao neki solitarie, odigrao 15ak min ali bas je cudno da baterija moze toliko trajati pa makar i da je standby do sad bi se pomaklo sa 83%..
Ono sto me zanima ima li neka jednostavna procedura da se upgrejda nekako barem do Androida 7-8 pa da rade te osnovne aplikacije kao YT ?
Hvala