Citiraj:
Autor Disco
Nemojte gledati potrošnju struje u €, gledajte u kW i to na cijelu sezonu.
To je jedino pravilo jer od 1.10-1.3 (ili do 31.3, nisam 100%) ako potoršite ukupno više od 3000kW (što je stvarno ništa, trebali su staviti barem duplo IMHO), struja vam je 50% skuplja.
@Silthrax: Može malo detalja molim te, može li se lova tražiti retroaktivno (ili čak i za budućnost tipa napravit ću fasadu i kupit DT za 5 mjeseci?) i gdje se uopće traži?
EDIT: Išao malo izgulgati, evo link zainteresiranima.
Ako sam dobro skužio ovo sve je APP i mora se riješiti prije obnove, te sve treba izgleda čekati i čekati....pa kome se uvjetno rečeno žuri i ne želi obnavljat godinama, ovo baš i ne igra... 
A i čuo sam da izvođači čim im spomeneš to, napucaju cijene gdje se gubi dio tih sredstava, no to je sve rekla-kazala....
Ispravite me ako sam krivo shvatio.
|
Znači moras već imati izgrađenu legalnu kuću koju ti kao energetski obnavljaš, meni se poklopilo što sam kupio kuću koju sam ionako planirao čitavu renovirati pa kad je uletila energetska obnova bilo mi je super.
E sad ovako za npr stolariju ti dođe isto išao preko fonda ili ne jer ti je cijena ista i dođe ti super. Dok npr za fasadu većina ti radi bez računa pa kao uštediš za PDV i teže je nači neke majstore koji zele ići preko računa ali sve se da. I opet ako i uračunaš PDV sa 60% subvencije si daleko u plusu. I npr. ista stvar ti je sa dizalicom topline svejedno je moraš uzeti sa PDV-om ako želiš garanciju na nju. Da sam primjetio da netko diže cijene radi fonda nije istina jedino se neki ne žele bakčati sa računima draže im je ići na crno.
Meni je fond odobrio 55k eura energetske obnove i ispadne da ću ja morati financirati samo 22k eura za dizalicu topline sa podnim grijanjem, izolaciju poda (stirpor, glazura), izolaciju stropa (stiropor), fasada (14 cm stiropor) i troslojno staklo. Što ispadne ekstra.
Natječaji su svake dvi godine i nije da je nešto komplicirano. Pa bi preporučio ljudima ako su planirali neke takve radove da se probaju organizirati prema fondu jer velike su uštede.