View Single Post
Staro 12.12.2024., 14:34   #967
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mislim da je to i dalje vrlo slican CPU pa cu prouciti. Kod tebe je dosta rucno podesenih parametara u svrhu manjeg zagrijavanja ako ja to dobro razumijem. Nisam uspio ispravno podesiti TDP za probu, valjda sam to radio na krivom mjestu, nebitno. Super mi je to sto u BIOSu imam dva mjesta za OC i takve stvari, ne pomaze ni sto ima milijon podfoldera pa jos ucim.

Meni cpu gledano samo taktove u task manageru i Hw infu ne ide ispod ~3,3 GHz i to mi je uvijek bilo cudno dok sam jos radio testove na golim Windowsima i sada "u produkciji". Negdje sam citao da je to normalno i zapravo "bug" u prikazu. Effective clock u Hwinfu se vrti oko ~100MHz i to je jedino gdje vidim nizi takt i da se uredno koriste C6 stateovi. I to je, kako kazu, ok.

Update:
Undervoltanjem SoC-a na 1.125V skinem ~7W, ali vidim odmah bugove u Winsima (Hwinfo prestane updejtati podatke, CPUZ se zblokira kod loadanja, winsi i dalje normalno rade)...

I quit!

Valjda sam se i malo razmazio koristeci tiny pc bez dedicirane graficke koji je u idleu cuclao ~10ak W i bog ne pamti kad sam ga ugasio. Stari coffee lake i7 desktop pc mi je trosio oko 60W.

Tnx na pomoci i savjetima!