View Single Post
Staro 11.12.2024., 17:45   #273
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Imam zeta koji radi u šumariji 25 godina i kaže da oni to ne mogu nabaviti. Nitko od ostalih radnika ne nabavlja tako da nije do njega. Stvar je prijevoza, ne žele voziti.
Vi kao da zivite u nekoj drugoj drzavi. Kod nas u slavoniji trokut Slavonski Brod - Osijek -Bjelovar a i okolo Karlovca i Slunja ( znam jer sam 11 godina radio tamo )
svi koji rade u nekoj od lokalnih ili sredisnjih sumarija imaju doslovce pravo kao radnici HS-a + svi lugari pisat za sebe visemetricu ( takozvani Tal / Raspodjela ) ukljucujuci
i blaganicu na blagajni koja naplacuje sumske proizvode. Imaju doslovce to napismeno u svojim internim pravilima HS-a koje doduse nes nac na internetu.

Samoizrada za gradjanstvo:

ZOŠ clanak 50. stavak 3.
https://www.zakon.hr/z/294/Zakon-o-%C5%A1umama

To je od ove godine, dakle uzelio se malo sume i otisao te napravio sveukupno 12m2 za zelju tj. jedna tura sto bi se reklo jer za vise nije bilo potrebe.

#######

Kupnja za gradjanstvo: Prodaja na blagajni – maloprodaja, samoizrada / nacrt za 2025 godinu sve isto kao od ove godine. Clanak 3:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/Ma...entityId=28538
Citiraj:
Prodaja drvnih sortimenata putem blagajne za potrebe pučanstva je moguća:

- do 15 m³ tehničke oblovine na prijedlog voditelja uprave šuma podružnice, a odluku o prodaji donosi Uprava Društva

- do 30 m³ ogrjeva po kućanstvu (ovisno o proizvodnji i stanju zaliha)
To boldano je visemetrica s time da daju max 20m3 po OIB-u iliti jednom kucanstvu / Racun:

To je iz 2023 godine, isto mi nije trebalo vise jer sam imao stare zalihe... iz 10m3 dobijes sigurnih 14,5m2 a ponekad i 15m2 ako mestar dobro natovari.

Voze oni iz HS-a ali su skuplji nego privatnici. Privatnik za 10m3 do 40km trazi 100€, za 20m3 150€.
Od 40km do 55km je 300€ za 20m3 a 200€ za 10m3. Preko 55km ide dogovor. Dakle konkretno 14,5m2 Graba je mene izaslo 29,09€ po m2.

Ocito za sumarije u Dalmaciji vaze neka druga pravila a ne na razini ostatka drzave i onda vas sverceri deru li ga deru.... ili mjenjaj zeta